eur:
392.82
usd:
368.08
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Koronavírus újabb magyar élsportolóknál - a nap hírei

39 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt egy idős beteg; újabb magyar élsportolóknál mutatták ki a koronavírust; nem ír ki új választást a fehérorosz elnök, de szükség esetén azonnali reformokat ígér. Az InfoRádió legfontosabb vasárnapi hírei.

39 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4916-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 608. Az aktív fertőzötteké 685, a gyógyultaké pedig 3623. Az Operatív Törzs felhívja a figyelmet, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Már négy magyar vízilabdaklubnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Legutóbb az UVSE vízilabdacsapatánál lett három játékos koronavírus-tesztje pozitív. Korábban az FTC, az Eger és a Debrecen férfi vízilabdacsapatában is találtak fertőzötteket. Közben a labdarúgó NB-1-ben elhalasztották a vasárnapi Puskás Akadémia-Honvéd mérkőzést, mert a felcsútiak egyik játékosa elkapta a koronavírust. Az MLSZ még nem közölte, hogy a meccset mikor pótolják. Közben lezárták az Újpesti Jégcsarnokot az UTE egyik felnőtt jégkorongozójának szintén pozitív koronavírus-tesztje miatt.

Az adóügyekért felelős államtitkár szerint a koronavírus-járvány miatt bajba jutottaknak érdemes fizetéskönnyítési kérelemmel fordulniuk az adóhivatalhoz. A hatóság az esetek 80 százalékában hagyja jóvá a kérelmeket - közölte Izer Norbert. Szerinte a gyorsított áfakiutalások mellett közvetlen segítséget jelentett az adózóknak a fizetés-könnyítési rendszer további bővítése is.

Négy év alatt az európai átlag szintjére emelné az egészségügyi közkiadások GDP-arányos részesedését az ellenzéki együttműködés egészségügyi szakbizottsága. Az ellenzéki pártok szakértőit és civil szakembereket tömörítő testület közleményében azt sürgette, hogy az egészségügy finanszírozásában az egészségügyi költségvetés a GDP mértékében legyen meghatározva. A közlemény aláírói között a DK, a Jobbik, az LMP, a Magyar Liberális Párt, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd képviselői is megtalálhatóak.

Lépéseket sürget a gyógypedagógusok anyagi helyzetének javításáért az LMP. A párt azt kezdeményezi, hogy a kormány a pedagógusok alapbérét emelje meg. Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője arra kéri a kormányt, hogy az utazó gyógypedagógusok számára fizesse ki a közlekedéssel járó költségeket és finanszírozza a gyógypedagógiai továbbképzéseket is. Az ellenzéki politikus megkésettnek és kevésnek nevezte a pedagógusok 10 százalékos béremelését.

Több helyen pincéket öntött el a víz Budapest környékén a viharos időben. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: elsősorban Pilisszentivánról, Pilisvörösvárról és Solymárról riasztották a tűzoltókat. A leggyakrabban kertekbe, pincékbe befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól, de több helyen kidőlt fákat is el kell távolítani.

Nem ír ki új választást a fehérorosz elnök, de kész az azonnali reformokra, ha az emberek ezt várják tőle. Közben Vlagyimir Putyin orosz elnök azt közölte: Moszkva szükség esetén kész segítséget nyújtani Aljakszandr Lukasenka számára. A fehérorosz elnök egy minszki gyűlésen tagadta, hogy csalással szerezte meg hatodik mandátumát. Az államfő az ellenzékre hárította a felelősséget az erőszak fokozódása miatt. Fehéroroszországban folyamatosak a megmozdulások az augusztus 9-i elnökválasztás óta.

Megindulhatnak a közvetlen telefonhívások Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között. A két ország a múlt héten kötött egyezséget a diplomáciai kapcsolatok helyreállításáról. A béke-megállapodás aláírása után az Egyesült Arab Emírségek lesz a harmadik arab ország, amelynek Egyiptom és Jordánia után teljes, aktív diplomáciai kapcsolatai lesznek Izraellel. A kapcsolatok rendezését elítélték a palesztinok, Pakisztán, Irán és Törökország, valamint Izraelben a ciszjordániai telepesek képviselői.

Elutasította az orosz elnök előző napi javaslatát Donald Trump, hogy hétoldalú csúcstalálkozón vitassák meg Irán helyzetét. Vlagyimir Putyin azt javasolta, hogy egyeztessenek az ENSZ BT öt állandó tagja, valamint Németország és Irán részvételével a lehetőségekről, amelyekkel konfliktusok nélkül megoldhatók lennének az iráni fegyverembargó miatt újból felmerült problémák.

Lépéseket sürget a gyógypedagógusok anyagi helyzetének javításáért az LMP. A párt azt kezdeményezi, hogy a kormány a pedagógusok alapbérét emelje meg. Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője arra kéri a kormányt, hogy az utazó gyógypedagógusok számára fizesse ki a közlekedéssel járó költségeket és finanszírozza a gyógypedagógiai továbbképzéseket is.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×