eur:
389.67
usd:
357.9
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Facebook

Álomhír Gemenc szerelmeseinek!

A pörbölyi ökoturisztikai központ teljes szolgáltatásával várja a kirándulókat. Újraindul az erdei vasút is.

Pénteken ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút.

Pörböly és Malomtelelő állomások között péntekenként, hétvégente és ünnepnapokon három dízel járatot közlekedtet a Gemenc Zrt. - közölte az erdőgazdaság hétfőn.

A pörbölyi ökoturisztikai központ teljes szolgáltatásával várja a kirándulókat - tették hozzá.

A Duna áradása után a vártnál lassabban levonuló júniusi árvíz miatt a vasúti pálya helyreállítása elhúzódott, illetve a pálya ágyazata is hosszabb idő alatt száradt ki. A biztonságos üzemeltetés feltételei azonban már adottak. A július 26-án elinduló vasútüzem - egyelőre átmenetileg - péntekenként, hétvégente és ünnepnapokon három dízeljáratot biztosít naponta. Várhatóan augusztus 9-én lép életbe újból a 2024. évi nyári menetrend, és áll szolgálatba ismét Rezét gőzös.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja az erdei vasút menetrendszerinti járatain túl minden pénteken, hétvégén és ünnepnapon interaktív kiállításaival, ingyenesen igénybe vehető parkolójával, játszótérrel, a közeli vadmegfigyelő erdei állataival várja a turistákat - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 22. 04:00
×
×
×
×