eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: bjc.hu

Bezár a főváros egyik kedvelt zenei klubja

A főváros vagyonkezelő cége felmondta a Budapest Jazz Club bérleti szerződését, mert a klub nem tudta kitermelni a bérleti díjat.

A megemelkedett költségek miatt bezár a fővárosi fenntartású Budapest Jazz Club – adta hírül a klub a Facebook-oldalán.

A Budapest Jazz Clubot működtető Jazzart Közcélú Alapítvány 2012-ben létesített közszolgáltatási szerződést a fővárosi önkormányzattal, de a klub helyszínéül szolgáló ingatlan bérleti díja 44 százalékkal megemelkedett, és ennek a kifizetése egyre nagyobb gondot okozott az alapítványnak, miközben a fővárosi támogatás folyamatosan csökkent.

A gondokat már 2022 októberében jelezték az önkormányzatnak, hogy már magánkölcsönökből finanszírozzák a közcélú alapítvány, a jazzklub működését. Akkor ígéretet kaptak a kieső összeg pótlására, de pénzt végül nem. Az ingatlant működtető fővárosi cég, a Budapest Film június 21-én azonnali hatállyal felmondta a bérleti szerződést, és az alapítvány hiába tett újabb, kompromisszumos javaslatot a rendezésre, ezt a vagyonkezelő elutasította, és hétfőn zárcserével és lakatokkal bezárta a Budapest Jazz Clubnak helyet adó ingatlant.

"Jelenleg minden erőnkkel, az összes lehetséges csatornán igyekszünk mindent megtenni, hogy a szomorú helyzetet mielőbb orvosolni legyünk képesek" – közölte a klub.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×