eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: erdijazzfesztival.hu

Kétnapos jazzfesztivál Érden

Korlátozott számban várnak nézőket a koncertekre, amelyeket ezen a héten péntenek és vasárnap tartanak.

Az idén is megrendezik az Érdi Jazz Fesztivált, igaz, a korábban csaknem egyhetes program ezúttal kétnaposra zsugorodott, de a járványhelyzet miatt sokáig az sem volt biztos, hogy lehet koncertet tartani. A helyszín a megszokott, a Magyar Földrajzi Múzeum kertje, ahová csak lázmérés és kézfertőtlenítés után lehet majd belépni.

A jegyeket érdemes előre megvenni, mert az óvintézkedések részeként csak 150 jegyet adnak el az estékre, ezért érdemes előre megvásárolni a belépőket. Akinek van már, az a Budai úti bejáraton léphet be, akinek nincs, az a Főtér felőli oldalon vásárolhat majd.

Az első napon, szeptember 11-én fél hattól a Modern Art Orchestra 19 zenésszel lép fel. A big band azzal a Bartók-átdolgozással érkezik, amely Fonogram- és Artisjus-díjat kapott 2018-ban, és csak nagyon ritkán hallható. Előttük a zenekar bőgőse, Bögöthy Ádám triója debütál, ugyancsak nem mindennapi felállással, Szaniszló Richárd vibrafonozni fog, Mester Dániel pedig szaxofonozni.

Vasárnap, szeptember 13-án új jazzstílus mutatkozik be: a ragtime. A 40 éves Budapest Ragtime Band szórakoztató zenével készül, előtte a Varga Dávid énekes nevével jelzett quintet lép fel. A formáció Tony Bennett, George Benson számokat is visz Érdre.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×