eur:
368.28
usd:
344.43
bux:
48378.68
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: erdijazzfesztival.hu

Kétnapos jazzfesztivál Érden

Korlátozott számban várnak nézőket a koncertekre, amelyeket ezen a héten péntenek és vasárnap tartanak.

Az idén is megrendezik az Érdi Jazz Fesztivált, igaz, a korábban csaknem egyhetes program ezúttal kétnaposra zsugorodott, de a járványhelyzet miatt sokáig az sem volt biztos, hogy lehet koncertet tartani. A helyszín a megszokott, a Magyar Földrajzi Múzeum kertje, ahová csak lázmérés és kézfertőtlenítés után lehet majd belépni.

A jegyeket érdemes előre megvenni, mert az óvintézkedések részeként csak 150 jegyet adnak el az estékre, ezért érdemes előre megvásárolni a belépőket. Akinek van már, az a Budai úti bejáraton léphet be, akinek nincs, az a Főtér felőli oldalon vásárolhat majd.

Az első napon, szeptember 11-én fél hattól a Modern Art Orchestra 19 zenésszel lép fel. A big band azzal a Bartók-átdolgozással érkezik, amely Fonogram- és Artisjus-díjat kapott 2018-ban, és csak nagyon ritkán hallható. Előttük a zenekar bőgőse, Bögöthy Ádám triója debütál, ugyancsak nem mindennapi felállással, Szaniszló Richárd vibrafonozni fog, Mester Dániel pedig szaxofonozni.

Vasárnap, szeptember 13-án új jazzstílus mutatkozik be: a ragtime. A 40 éves Budapest Ragtime Band szórakoztató zenével készül, előtte a Varga Dávid énekes nevével jelzett quintet lép fel. A formáció Tony Bennett, George Benson számokat is visz Érdre.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: ha beteg is a fehérorosz elnök, annak híre nem fog kiszivárogni

Bendarzsevszkij Anton: ha beteg is a fehérorosz elnök, annak híre nem fog kiszivárogni

Az utóbbi hetekben többször is felröppent a hír, hogy a fehérorosz elnök súlyos beteg. Most épp megint eltűnt a nyilvánosság elől, bár a közösségimédia-oldalán meg-megjelennek felvételek róla.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 18:24
×
×
×
×