INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

aretha franklin

végrendelet

énekes

Detroit, 2018. augusztus 13.2011. december 5-én a munka ünnepe alkalmából tartott kampányrendezvényen készített kép Aretha Franklin amerikai soulénekesnőről a Michigan állambeli Detroitban. 2018. augusztus 13-i sajtóértesülések szerint az utóbbi évek során betegségei miatt folyamatosan gyengélkedő 76 éves énekesnő válságos állapotban fekszik detroiti otthonában, családjával és barátaival körülvéve. (MTI/EPA/Jeff Kowalsky) *** Local Caption *** 53313442

Váratlan fordulat a legenda végrendeletének ügyében

Infostart / MTI

Hónapokkal a soul királynője, Aretha Franklin halála után három kézzel írott végrendeletét is megtalálták detroiti külvárosi otthonában, az egyiket a nappaliban a párnák alatt - mondta el Franklin ügyvédje.

Az utolsó végrendelet dátuma szerint 2014 márciusában készült, ebben a dokumentumban az énekesnő családtagjaira hagyja értékeit. Az írás néhol nagyon nehezen olvasható, a négyoldalas végakaratban több szót is átírt Franklin és a margóra is jegyzetelt.

Franklin 76 évesen tavaly augusztusban hunyt el hasnyálmirigyrák következtében. A család ügyvédjei és a családtagok halálakor azt nyilatkozták, hogy az énekesnőnek nem volt végrendelete, ám

május elején három kézzel írott végakarata is előkerült.

A két korábbi végrendelet 2010-ben készült és egy szekrényben találták meg az után, hogy előkerült a kulcs, amivel be volt zárva.

A 2014-es végrendelet egy spirál jegyzetfüzetben volt a párnák alatt - mondta el David Bennett, a Franklin-hagyaték ügyvédje.

Bennett, aki több mint 40 évig volt Franklin ügyvédje, hétfőn nyújtotta be a bíróságra a megtalált iratokat. Egyúttal azt is közölte a bíróval, nem biztos abban, hogy a végakaratok legálisak, és megfelelnek Michigan állam törvényeinek. A bíróság június 12-én tárgyalja az ügyet.

Az ügyvéd közölte, hogy a végrendeleteket Franklin négy fia, illetve ügyvédjeik is megkapták, ám egyelőre nem született megállapodás arról, hogy elismerik-e hitelesnek. A hagyaték közleménye szerint az énekesnő két fia kifogást emelt a végrendeletek ellen.

Áprilisban egy bíróság elrendelte, hogy szakértők mérjék fel Franklin hagyatékát, köztük vagyonát, személyes tárgyait, fellépőruháit és háztartási felszereléseit.

Nyitókép: MTI/EPA/Jeff Kowalsky
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018