eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Életbe léphet a csődeljárás Weinstein cége ellen

Egy amerikai csődbíró pénteken jóváhagyta a The Weinstein Co. árverésének eljárási folyamatát.

A Harvey Weinstein társalapító szexuális zaklatási botrányába beleroppant cég március 20-án kért csődeljárást, mert kihátrált a Maria Contreras-Sweet és Ron Burkle vezette befektetőcsoport a vállalkozás megvásárlásából, mivel kiderült, hogy a korábban ismert 225 millió dolláros adósságán kívül - amelyet a vevők átvállaltak volna - a produkciós cég további több tízmillió dolláros adósságot halmozott fel. A befektetőcsoport 220 millió dollárt fizetett volna a cégért.

Egy újabb befektetőcsoport, a Lantern Capital Partners előállt egy 310 millió dolláros kezdeti vásárlási ajánlattal. A még esetleg érdeklődő vevők április 30-ig jelenthetnek be magasabb összegű vételi ajánlatot. Ha többen jelentkeznek, május 4-én árverést tartanak.

A csődeljárás lehetővé teszi, hogy a Weinstein Co. céget adósságai nélkül adják el. Még januárban a Killer Content Inc. nevű producer cég jelezte, hogy érdekelné a Weinstein-cég megvásárlása egy csődeljárási folyamat keretében.

Az eladásból származó bevételből fizetnék ki Weinstein hitelezőit és azokat, akik beperelték a vállalatot a filmmogul szexuális zaklatási botrányában játszott szerepe miatt.

A számos Oscar-díjas film mögött álló Weinstein Co. tavaly ősszel indult el a lejtőn, miután nyilvánosságra került, hogy a befolyásos producer, Harvey Weinstein évtizedeken át szexuálisan zaklatott színésznőket és alkalmazottakat, több színésznő pedig szexuális erőszakkal is megvádolta. A bukott filmmogul ellen New Yorkban, Los Angelesben és Londonban is rendőrségi vizsgálat folyik a bejelentések alapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×