eur:
389.28
usd:
361.23
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Idén szilveszterkor is Amadinda-Presser koncet a MüPában

Nyolcadik alkalommal ad közös koncertet szilveszter éjszakáján az Amadinda ütőegyüttes és Presser Gábor. A Művészetek Palotájában "...jár a zenevonat..." címmel megrendezett est idei vendége Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész.

Az idei koncert fő gondolata egy föld körüli utazás és a különböző kultúrák találkozása köré rendeződik. A műsorban Bartók, Ravel és Debussy zenéit a művészek egzotikus, mégis tradicionális csendes-óceáni, délkelet-ázsiai és afrikai dallamokkal állítják párhuzamba. Szakcsi Lakatos Béla mindezt az indiai és roma zenei folklór motívumaival, valamint az észak-amerikai jazz hangzásvilágával fogja színesíteni.

A zongorista-zeneszerző mellett az est további vendégei lesznek Szalóki Ági énekes, valamint Szalai Péter és a Triginta Percussion ütőhangszereken, utóbbiak az Indonéz Nagykövetség közreműködésének köszönhetően, eredeti hangszereken adnak elő egy negyedórás gamelán, azaz speciális ütőhangszereken bemutatott összeállítást.

A második részben Presser Gábor munkásságáé lesz a főszerep, melynek keretében az Amadinda együttes idén is elkészíti saját interpretációját a dalszerző egyik számára.

A koncert szilveszter este háromnegyed 11-kor kezdődik a Művészetek Palotájában. Éjfélkor, a Himnusz elhangzása után a közönség tagjai egy-egy pohár pezsgővel köszönthetik az újévet, majd a második rész - a hallgatóság lelkesedésétől függően - körülbelül újabb egy-másfél órányi szórakozást ígér.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×