eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Harold Pinter visszafelé mesélt drámája a Pinceszínházban

Für Anikó, Hirtling István és Újvári Zoltán főszereplésével november 16-án mutatja be a Pinceszínház Harold Pinter: Árulás című darabját.

Fordított időrendben meséli el egy szerelmi háromszög történetét Harold Pinter 1978-an írt drámája. Robert felesége, Emma és Robert legjobb barátja, a szintén nős Jerry közötti hétéves viszony a bevallásoktól és a szakítástól halad visszafelé a hét éves kapcsolat kezdetéig.

A cselekmény elbeszélése mellett a szerző az 1970-es évek brit értelmiségi környezetébe is betekintést enged, ahol a megcsalás nem számít hétköznapi eseménynek.

Valló Péter, az előadás rendezője az InfoRádiónak elmondta, Harold Pinter a 20. századi abszurd drámairodalom olyan mesterének számít, aki képes érzékletesen bemutatni az emberek közti kapcsolatokban végbement változásokat, miközben megőrzi az angol szerzőkre jellemző szellemességet, és groteszk humorán túl szerethető karaktereket tud teremteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×