eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Három kínai császár előtt tiszteleg Andy Warhol jó barátja

"A három kínai császár" címmel nyílt ma kiállítás Havadtőy Sámuel nemzetközileg is elismert képzőművész két új sorozatából a B55 Galériában.

A londoni születésű, New Yorkban, Genfben, majd ismét Magyarországon alkotó festőművész, Sam Havadtoy, azaz Havadtőy Sámuel kínai tematikájú, új kiállítása november 13. és december 9. között látható a B55 galériában. A három kínai császár című tárlat a művész két új sorozatát mutatja be.

Hat, kínai vázákat ábrázoló alkotás mellett Havadtőy képeivel három, 16-17. századi kínai uralkodó, Kang-hszi, Jung-cseng és Csien-lung előtt tiszteleg, akik ugyan erőskezű hadvezérként vezették a birodalmukat, ám közben pártolták a művészeteket és nem pusztították, hanem sajátjukként őrizték meg a múlt értékeit.

A nemzetközileg is elismert művész az InfoRádiónak adott interjújában élete egyik nagy ajándékának nevezte, hogy külföldi útjai során megtanult érdeklődéssel, nyitottsággal fordulni más emberek felé.

Havadtőy Sámuel 20 évig élt együtt Yoko Onóval, pályája során pedig olyan művészekkel került baráti kapcsolatba, mint Keith Haring, George Condo vagy Andy Warhol. Utóbbinak Havadtőy Sámuel elmondása szerint a nagy hatása volt egyedi stílusának kialakításában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×