eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Titokzatos" létesítmények is megnyílnak a Kulturális Örökség Napjai keretében

A Sándor Palota, a Nemzeti Bank és a BKV több létesítménye is látogatható lesz a Kulturális Örökség Napjai keretében.

Több mint 300 településen, összesen 720 épület és helyszín várja a hétvégén a Kulturális Örökség Napjai programsorozat iránt érdeklődőket. A rendezvény célja, hogy olyan létesítményeket is megnyisson a nagyközönség előtt, amelyek az év többi napján nem látogathatók.

A közintézmények, hivatalok között olyan épületek nyitják meg a kapuikat, mint a Sándor Palota, az önkormányzati minisztérium vagy az idén először látogatható Külügyminisztérium. A magyar elektromos hálózat központja, a Mavir budavári székháza szintén csak ezen a hétvégén járható be.

A Magyar Nemzeti Bank szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között látogatható, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek az intézmény működésébe is.

A Politikatörténeti Intézetben szombaton megnézhetik a volt Kúria épületét és a felújított könyvtárat, a földszinti kávézóban pedig 1968-as filmhíradókat tekinthetnek meg.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházat szombaton 23 órakor és vasárnap 11 órakor vezetés keretében mutatják be az érdeklődőknek, ezután levetítik a Volt egyszer egy Uránia című dokumentumfilmet.

A fennállásának 40. évfordulóját ünneplő BKV több létesítményét is bemutatja a hétvégén. Ezek között szerepel a Ferencvárosi és a Szépilona kocsiszín, a Fogaskerekű vasút városmajori végállomása, a Kelenföldi Autóbuszgarázs és a Könyves Kálmán körúti Ferenc áramátalakító, mely korábban a fővárosi villamosközlekedés áramellátását biztosította.

A két napos eseménysorozathoz idén is kapcsolódik a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény, melynek keretében Budapesten közel húsz közösségi és művelődési ház rendez kulturális programokat.

A rendezvényekről részletes információ az alkalomra megjelent ingyenes programfüzetben és a www.oroksegnapok.hu honlapon található.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×