eur:
389.31
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szalóki Ági is fellép a gyermekkórusok fesztiválján

Legyen a művészet mindenkié! címmel kulturális fesztivált és a művészeti iskolák tanévnyitóját rendezik meg hétvégén az ország több pontján. A budapesti rendezvények szombaton a margitszigeti Nagyréten az 1000 hang fesztivállal kezdődnek szombaton.

Grecsó Krisztián író, a programsorozat egyik műsorvezetője az InfoRádióban elmondta: egyszerre szólalnak meg gyermekkórusok öt magyarországi helyszínen az 1000 Hang művészeti tanévnyitón szombaton. Az érdeklődők Budapesten, Balatonfüreden, Pécsett, Békéscsabán és Nemescsón hallgathatják a gyermekeket. A budapesti programokat a margitszigeti nagyréten rendezik, ahol fellép többek közt a Kaláka együttes és Szalóki Ági, de lesznek kézműves és művészeti foglalkozások is.

Az 1000 Hang, avagy a Legyen a Művészet Mindenkié! Kulturális Fesztivál egyben a művészeti iskolák tanévnyitója rendezvénye is, ahol a kórusok fellépése mellett koncertek, és kreatív foglalkozások várják a szeptember 6-án és 7-én egész nap a gyermekeket és családjaikat.

Szombaton a margitszigeti Nagyrét Nagyszínpadán az MR Gyermekkórus és több más csatlakozó gyerekkórus közös éneklésével kezdődik a program délelőtt 11 órakor. Ezt a Zuglói Filharmónia ütőegyüttesének koncertje követi.

Délután a gödöllői Magyar Balettszínház a Beszélő testek és a Tengeröböl című előadásaiból ad elő részleteket.

A komolyzene és a tánc után a könnyedebb műfaj is szerephez jut. Negyed öt után Soma az egykori megasztáros Póka Angélával és a Libidó zenekarral lép fel, majd két újabb felfedezett, Szabó Eszter és Kontor Tamás ad közös koncertet. Az estet az öt énekesnővel felálló Jazz Jet és a 30 éves Latin Combo muzsikája zárja.

Vasárnap délelőtt a Szabad Tér Színház a többi közt egy görög műsort és musicalrészleteket mutat be, délután a Kaláka együttes ad koncertet, amit a CimbaliBand Balkán projekt világzenéje és a Kolibri színház két előadásának részletei követnek.

Szalóki Ági énekesnő Herczku Ágnessel és Bognár Szilviával öt óra után mutatja be népszerű gyermekműsorát, a Szájról szájra című produkciót, majd az estét Mitsoura Mónika zenekarának közép-európai világzenei koncertje zárja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×