eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Magyarországon a náci bűnös

Magyarországon forgatják az Eichmann című filmet, amelynek forgatókönyve eredeti forrásanyagok és kihallgatási jegyzőkönyvek alapján készült.

Cirkó József, a gyártó cég ügyvezetője elmondta: a film rendezője Robert Young, főszereplői pedig a német Thomas Kretschmann, aki játszott többek között Roman Polanski Zongorista című filmjében, valamint A bukás - Hitler utolsó napjaiban című moziban.

A II. világháború idején Adolf Eichmann feladata volt többek között a tömeges deportálások megszervezése és a koncentrációs táborok működtetése.

A háború után Buenos Airesbe menekült, ott bujkált 1960-ig, amikor az izraeli titkosszolgálat emberei a nyomára bukkantak és elfogták. Egy évvel később Jeruzsálemben bíróság elé állították, majd 1962-ben felakasztották.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×