INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Világsztárok hada jöhet Magyarországra

InfoRádió / MTI
Megkezdődött Etyeken a Korda Sándor Filmstúdió építése. A hat stúdióból álló, világszínvonalúnak tervezett filmgyárban tavasszal már forgatócsoportok is dolgozhatnak.

A szükséges engedélyek beszerzése után megkezdték a munkát Etyeken, ahová világszínvonalú filmstúdiót terveztek. Krisán László, a munkálatokat koordináló Korda FilmStúdió Kft. egyik ügyvezető igazgatója közölte: jövő év elején hozzálátnak a stúdiók és a berendezések kipróbálásához, kora tavasszal pedig már a filmkészítőket is fogadhatja a létesítmény.

A filmgyár a tervek szerint a világ élvonalába tartozó, a minőségi munkát biztosító, teljes szolgáltatást nyújtó komplexum lenne. A hat stúdiót építenek, ezek közül a legkisebb 1.100 négyzetméter, a legnagyobb 6.300 négyzetméter alapterületű lesz.

Az utóbbi az óceáni, tengeri környezetben játszódó, "vizes" jelenetek felvételére is alkalmas lesz. Mindegyik stúdiót klimatizálják, és professzionális hangszigetelő rendszerrel szerelik fel.

Megkezdték a kapcsolatfelvételt

A Korda Sándor Filmstúdió több száz munkahelyet teremt a legkülönfélébb szakmák képviselőinek. Működtetéséhez átlagosan 100-250 szakemberre lesz szükség, de a forgatások idején a létszám 1.000-1.500 főre is emelkedhet.

Az ügyvezetők szerint a nemzetközi filmvilággal már megkezdték a kapcsolatépítést, a következő hónapokban pedig egyre szélesebb körben szeretnék ismertetni a filmgyár nyújtotta lehetőségeket.

A címlapról ajánljuk