eur:
396.77
usd:
359.28
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Már nincs visszaút a Da Vinci-kód számára

A Da Vinci-kód című film valamennyi alkotója és kétezer díszvendég jelenlétében Sidney Poitier amerikai színész szerda este megnyitotta az 59. cannes-i filmfesztivált.

A hagyományoknak megfelelően a dél-franciaországi kisváros alig száz méternyi vörös szőnyegén vonultak fel a Fesztiválpalota lépcsőjén az 59. cannes-i filmfesztivál megnyitójára érkezett sztárvendégek.

Első helyen természetesen a Dan Brown bestselleréből készült hollywoodi produkció alkotói: a felesége társaságában érkező rendező Ron Howard, Tom Hanks, Jean Reno és a mindig mosolygós Audrey Tautou, aki a bemutatóra rövidre vágatta haját.

A díszvendégek között feltűnt Juliette Binoche, Jean-Claude Brialy, Andie MacDowell, Gus Van Sant, David Cronenberg és Claude Lelouche is.

Óriási tömeg fogadta a Croisette-re 15 év után helikopterrel visszatérő Alain Delont, akit elmondása szerint 21 éves korában Cannes-ban fedezett fel magának a francia mozi.

A fesztivált hivatalosan a 79 éves Sidney Poitier nyitotta meg. Az 1963-ban Oscar-díjat kapott amerikai színészt állva ünnepelte a cannes-i közönség.

A rövid megnyitó után vetítették le a már bemutató előtt nagy vitát kiváltó A Da Vinci-kód című filmet.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×