eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mi a közös a pápában és Jókai Annában?

A Stephanus-díjak átadásával nyitották meg hétfőn Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a XIV. Szent István Könyvhetet, a katolikus szellemiségű kiadók seregszemléjét.

Az idén teológia kategóriában Angelo Scola bíboros, irodalmi kategóriában Jókai Anna kapta meg a díjat, amelyet 1993-tól olyan szerzőknek ítél a Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes, keresztény-európai kultúra értékrendjét közvetítik.

A mostani díjazottakkal együtt huszonkilencen vehették át a kulturális elismerést. 1998-ban megkapta Joseph Ratzinger bíboros, a mostani XVI. Benedek pápa. A díjazottak sorában szerepel Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, aki 1997-ben egyetemi tanárként részesült a kitüntetésben.

A keresztény szellemiségű könyvek seregszemléjén több mint nyolcvan újdonsággal jelentkeztek a kiadók. Az ötnapos rendezvényen 32 kiadó összesen csaknem hétezer kötetet mutat be, a hitéleti könyvek mellett megtalálhatók politikai, történeti művek, irodalommal, kultúrával foglalkozó alkotások.

A pavilonok az idén Makovecz Imre által tervezett jurtákat formáznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×