eur:
401.85
usd:
370.5
bux:
74466.07
2024. október 21. hétfő Orsolya
Turkey: Muhammed Fethullah Gulen (born 27 April 1941) is a Turkish preacher, former imam, writer, and political figure currently living in self-imposed exile in the United States, c. 2015. (Photo by: Pictures from History/Universal Images Group via Getty Images)
Nyitókép: History/Universal Images Group via Getty Images

A török média szerint meghalt Erdogan régi ellenfele

Meg nem erősített hírek szerint az Egyesült Államokban hunyt el Fethullah Gülen török muszlim prédikátor.

Az NTV televízió és más török médiumok jelentették be Gülen halálát, aki az elmúlt években az Egyesült Államokban élt. A prédikátor egy nagyhatású iszlám mozgalom vezetője volt, amely Törökországon belül és kívül is jelentős befolyással bírt.

Gülen életének utolsó szakaszát beárnyékolta a török kormány által ellene felhozott vád, miszerint ő állt a 2016-os törökországi puccskísérlet mögött. A vallási vezető azonban mindvégig tagadta ezeket a vádakat - írja a Portfolio.

A prédikátor és Recep Tayyip Erdogan török elnök viszonya az évek során megromlott. Gülen korábban Erdogan szövetségese volt, ám később a török vezető legfőbb politikai ellenfelévé vált.

A török kormány többször is kérte Gülen kiadatását az Egyesült Államoktól, azonban Washington nem tett eleget ezeknek a kéréseknek, megfelelő bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Címlapról ajánljuk
Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

A szlovák kormány magasabb fizetéssel és juttatásokkal igyekszik motiválni a szlovák hadsereg katonáit, hogy ne szereljenek le. Az újoncok úgynevezett aktivációs pótlékot is növelni fogják, az egyszeri juttatás összege elérheti a nyolcezer eurót, azaz mintegy hárommillió forintot. A pénzt az arra jogosultak közvetlenül munkába állás után kapják meg, ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×