eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
Az Ukrán Önkéntes Hadsereg (UDA) kiképzésén vesznek részt ukrán civilek Kijev térségében 2024. február 17-én. Az UDA-t 2015 decemberében alapította a Jobb Szektor (PSZ) elnevezésű ukrán nacionalista mozgalom egykori vezetője, Dmitro Jaros. Az ukrajnai orosz invázió 2022. februári kezdete után Jaros bejelentette, hogy az önkéntes katonai alakulat összes zászlóalját a frontra telepíti. Az UDA szerint a szervezet önkéntesei eddig kétezernél több civilt képeztek ki honvédelmi feladatok ellátására.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Orosz-ukrán fogolycsere az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével

103 katonát cseréltek ki a háborús felek.

Oroszország az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével folytatott tárgyalások eredményeként 103 ukrán hadifoglyot cserélt ki ugyanennyi - az ukrán fegyveres erők által a Kurszki területen fogságba ejtett - orosz katonára - derült ki az orosz védelmi minisztérium szombati közleményéből.

A tárca azt írta: "Ez év szeptember 14-én a tárgyalási folyamat eredményeként 103 orosz katona - akik fogságba estek a Kurszki területen - visszatért a kijevi rezsim által ellenőrzött területről. Cserébe (az orosz hatóságok) 103 ukrán hadifoglyot adták át". A védelmi minisztérium közlése szerint az Egyesült Arab Emírségek humanitárius közvetítő szerepet játszott az orosz katonák fogságból való kiszabadulásában.

A tájékoztatás szerint "Jelenleg valamennyi orosz katona a Fehérorosz Köztársaság területén tartózkodik, ahol megkapják a szükséges pszichológiai és orvosi segítséget, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy kapcsolatba lépjenek hozzátartozóikkal. Minden szabadon bocsátott katonát (ezt követően) az Orosz Föderációba szállítanak kezelésre és rehabilitációra az Orosz Védelmi Minisztérium egészségügyi intézményeibe".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 14. 16:25
×
×
×
×