eur:
392.15
usd:
361.71
bux:
73393.55
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Last Generation szervezet klímaaktivistája odaragasztotta a kezét az aszfalthoz. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Már megint nagy bajt okoztak a sötétzöldek

Öt klímaaktivista a Köln-Bonn nemzetközi repülőtér kifutójához ragasztotta magát szerda reggel, aminek következtében fel kellett függeszteni a repülőtér forgalmát - közölte a német rendőrség szóvivője.

"Megpróbáljuk kiszabadítani őket, de ez eltarthat egy ideig" - fűzte hozzá a szóvivő.

Az aktivisták ellen a gyülekezési törvény megszegése, a légi forgalom veszélyes megzavarása és illetéktelen behatolás miatt emelhetnek vádat. Azt még vizsgálják, hogy az aktivisták hogyan jutottak be a repülőtér kifutóihoz.

A Last Generation szervezet az X közösségi médiaplatformon arról számolt be, hogy aktivistái átvágtak egy kerítést, és a kifutópályák közelében ragasztották magukat az aszfalthoz.

A klímaaktivista csoport közlése szerint az akció annak a nemzetközi tiltakozókampánynak a része, amellyel el akarják érni, hogy 2030-ra világszerte leállítsák a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását. A tiltakozó akciót a tervek szerint több ország repülőterein akarták végrehajtani egyidejűleg - írták.

Címlapról ajánljuk
Nagykoalíciós alkotmánymódosítással védenék meg a német alkotmánybíróságot

Nagykoalíciós alkotmánymódosítással védenék meg a német alkotmánybíróságot

Az elmúlt időszakban ritkának számító összefogás alakult ki a német kormánykoalíció pártjai és az ellenzéki konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU között. A közös cél a karlsruhei alkotmánybíróság védelme, annak megakadályozása, hogy szélőséges erők befolyásolhassák a testület tevékenységét. Ennek érdekében az alaptörvény reformjára van szükség.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×