eur:
390.22
usd:
359.55
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Rendőrtiszt biztosítja a helyszínt a közép-horvátországi Daruvár idősotthonában elkövetett lövöldözés után 2024. július 22-én. Legkevesebb öt ember életét vesztette, három pedig megsebesült, miután egy fegyveres férfi behatolt az épületbe és lövöldözni kezdett. Az elkövetőt később a hatóságok őrizetbe vették.
Nyitókép: MTI/AP/CROPIX/Zeljko Puhovski

Gyászolják a horvátországi mészárlás áldozatait

Gyásznapot tartanak szerdán a horvátországi Daruváron az idősotthonban történt mészárlás áldozatai előtt tisztelegve - jelentették be kedden a helyi hatóságok. Közleményük szerint a zászlókat félárbócra eresztik, az iskolai tanóráknak pedig csak egy részét tartják meg.

Egész Horvátországot sokkolta a daruvári idősotthonban hétfő délelőtt történt öldöklés, amelyet egy olyan nyugdíjas katonai rendőr követett el, aki az 1990-es években a délszláv háborúban is harcolt.

A kedden lezárult rendőrségi nyomozás adatai szerint az 51 éves Kresimir Pahoki az otthon öt lakóját - köztük az édesanyját -, valamint az otthon egy alkalmazottják lőtte le; a hét sebesült közül hatan még ápolásra szorulnak, egyikük pedig belehalt a sérüléseibe. A férfinak sikerült ugyan elmenekülnie, de a rendőrség az idősotthontól nem messze található kávézóban elfogta és őrizetbe vette.

Az ügyében eljáró bjelovári ügyészség közlése szerint a férfi ellen 11 bűncselekmény, köztük illegális fegyverhasználat elkövetése miatt indult jogi eljárás.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a férfi nem volt ismeretlen a számukra, mert 2012 óta három ízben indítottak vele szemben eljárást a közrend megzavarása, illetve családon belüli erőszak miatt.

A helyi sajtó értesülései szerint Pahoki segítségre szorult volna, mert valószínűleg a háborúban szerzett pszichikai sérülései miatt gyakran fogyasztott alkoholt és viselkedett erőszakosan.

Címlapról ajánljuk

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 23. 18:56
×
×
×
×