eur:
390.39
usd:
358.51
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Helikopter-baleset Balin. Forrás: Facebook / Thejakartapost
Nyitókép: Forrás: Facebook / Thejakartapost

Papírsárkány okozta egy helikopter vesztét Balin – videó

Lezuhant egy turistákat szállító helikopter Bali szigetén, miután belegabalyodott egy sárkány zsinórjába.

A jármű fedélzetén tartózkodó két ausztrál és három indonéz állampolgár túlélte a balesetet, de közülük többet kórházba szállítottak - közölték a sziget hatóságai

A PT. Whitesky Aviation légitársaság tulajdonában álló, Bell 505 Jet Ranger X típusú helikopter Bali déli tengerpartján, Petacu faluban zuhant le - írta közleményében az indonéz közlekedési minisztérium.

Az indonéz katasztrófavédelem által közzétett felvételeken az látható, hogy a helikopter egy mészkőfal és egy lakóház közé zuhant.

"Minden áldozatot sikerült biztonságban kimenekíteni" - írta közleményben a katasztrófavédelem. Három embert mindazonáltal kórházba vittek.

A lezuhanás helyszínéről készült fényképek és videók alátámasztják azt az előzetes feltételezést, hogy a helikopter rotorlapátjai belegabalyodhattak a sok sárkány egyikébe, amelyek ebben az évszakban szinte mindenütt jelen vannak Bali egén.

Címlapról ajánljuk
Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×