eur:
390.18
usd:
357.66
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Unsplash.com

Kisiklott egy személyvonat Indiában – videó

Kisiklott egy személyvonat csütörtökön India északi részén, legalább két utas meghalt, és további húsz megsérült – közölte egy vasúti tisztviselő.

Navin Kumar elmondta, hogy a baleset helyszínére a katasztrófavédelem emberei és mentők érkeztek.

A vonat az északkeleti Asszám államban található Dibrugarh városába tartott az északi Csandígarh városából, de Gonda város közelében kisiklott, és számos vagon felborult.

Indiában naponta több mint 12 millió ember utazik 14 ezer vonaton, 64 ezer kilométernyi vasúthálózaton. A vasúti biztonság javítására tett kormányzati erőfeszítések ellenére évente több száz baleset történik, amelyeket legtöbbször emberi hiba vagy elavult jelzőberendezések okoznak.

Tavaly egy kelet-indiai vonatbalesetben több mint 280 ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Megkezdődött az egyeztetés a minimálbér-emelésről, már konkrét számot is bedobtak

Megkezdődött az egyeztetés a minimálbér-emelésről, már konkrét számot is bedobtak

Már megkezdődtek az idei minimálbér-tárgyalások, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig azt mondta az InfoRádióban, hogy nemcsak a számokban kell megállapodniuk, hanem fontos technikai kérdéseket is tisztázniuk kell a feleknek. Mészáros Melinda szerint nem kizárt a 10 százalékos emelés a legkisebb kereseteknél, legalábbis a munkáltatók többsége ezt szeretné. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége augusztusban méri fel, hogy a tagvállalatoknak milyen igényeik vannak a béremeléssel kapcsolatban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×