eur:
390.08
usd:
357.49
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ első globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Elon Musknak elege lett, elköltözteti az X-et és a SpaceX-et

A megváltozott kaliforniai törvények miatt úgy döntött az X és a SpaceX vezére, hogy Texasba helyezi át vállalatai székhelyét. Úgy fogalmazott: ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Elon Musk döntésének hátterében Kalifornia állam újonnan bevezetett nemi identitás-törvénye áll - írja a Reuters cikke nyomán az Index. A tech-milliárdos szerint a törvény, amely megtiltja, hogy az iskolai körzetek kötelezzék a tanárokat, hogy értesítsék a szülőket, ha a gyermek nemi identitása vagy szexuális irányultsága megváltozik "az utolsó csepp volt a pohárban".

A vállalatvezér úgy fogalmazott:

"Ez, és az ezt megelőző törvény is támadja a családokat és a vállalatokat, ezért a SpaceX a kaliforniai Hawthorne-ból a texasi Starbase-be helyezi át a főhadiszállását."

A hírügynökség azt írja, Elon Musk az elmúlt időszakban egyre nyíltabban vállalja politikai álláspontját, és gyakran fogalmaz meg kritikát a Biden-kormányzattal és a demokraták politikájával, a transzneműek jogaival és a bevándorlással kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy a tech-vezér korábban kijelentette, nem áll be egyik elnökjelölt mögé sem, a jelek szerint mégis úgy dönthetett, hogy Donald Trumpot támogatja. A döntés mögött a szimpátián kívül üzleti érdekek is fűzhetik a republikánus jelölthöz - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Megkezdődött az egyeztetés a minimálbér-emelésről, már konkrét számot is bedobtak

Megkezdődött az egyeztetés a minimálbér-emelésről, már konkrét számot is bedobtak

Már megkezdődtek az idei minimálbér-tárgyalások, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig azt mondta az InfoRádióban, hogy nemcsak a számokban kell megállapodniuk, hanem fontos technikai kérdéseket is tisztázniuk kell a feleknek. Mészáros Melinda szerint nem kizárt a 10 százalékos emelés a legkisebb kereseteknél, legalábbis a munkáltatók többsége ezt szeretné. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége augusztusban méri fel, hogy a tagvállalatoknak milyen igényeik vannak a béremeléssel kapcsolatban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×