eur:
394.19
usd:
360.46
bux:
72352.07
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Nyitókép: Pixabay

Két napot túlélt egyedül a szabadban a "csodababa" a Beryl hurrikán idején

A louisianai csecsemő 4 éves bátyját holtan találták, anyját pedig a szomszédos államban letartóztatták. Valóságos csodának tartják, hogy szinte sértetlenül került elő két nap után, egy autópálya melletti árokból.

Egy louisianai seriff szerint egy 1 éves "csodababa" két napot élt túl az időnként viharos időjárásban, mielőtt egy teherautó sofőrje észrevette őt az út szélén kúszva, egy nappal azután, hogy 4 éves testvérét holtan találták, édesanyját pedig letartóztatták Mississippiben - írja az Index az AP híradása nyomán. Calcasieu Parish seriffje, Gary Guillory szerint a babán számos rovarcsípés volt, de egyébként sértetlenül került elő.

Idősebb testvére boncolási jegyzőkönyve még nem készült el. A kisfiú testét egy tóban találták meg a 10-es autópálya egyik pihenője mögött, a texasi államhatár közelében. A gyermeket utoljára szombaton látták 25 éves anyjával és egyéves testvérével.

Attól tartva, hogy a kisebbik gyerek is meghalt, a hatóságok kedd reggel már arra készültek, hogy átkutatják a tavat, amikor

egy teherautó sofőrje a segélyhívón bejelentette, hogy egy csecsemőt vett észre a pálya melletti árokban.

A seriff elmondása szerint azért is "csodababa" a megtalált gyermek, mert a Beryl hurrikán hétfő reggel csapott le Kelet-Texasra, és a kutatás is heves esőzések és széllökések közepette zajlott. Gary Gullory hangsúlyozta: a baba két napot töltött kint ebben az időjárásban, az autópálya szélén. Hozzátette, nagy szerencse, hogy a kamionos észrevette.

A gyermekek anyja miatt a hatóságok riasztást adtak ki, egy louisianai bíró pedig elfogatóparancsot adott ki ellene. A nőt a Mississippi-ben található Meridian városában tartóztatták le, több mint 560 kilométerre attól a helytől, ahol a gyerekeire rátaláltak.

A nőt Louisianában egyelőre csak eltűnt gyermek bejelentésének elmulasztásával vádolják, és elindították a kiadatását. Az elfogató parancsot kiadó bíró 300 ezer dolláros óvadékot állapított meg. A seriff szóvivője elmondta, a nyomozás folyamatban van, egyelőre még nem hoztak fel több vádat az anya ellen. Mint írják, az online nyilvántartás szerdán nem volt elérhető, így nem tudni, hogy a nőnek van-e ügyvédje, aki nyilatkozna a nevében.

Címlapról ajánljuk

Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

A vasárnap véget ért nyári olimpiáról sok emlékezetes pillanatot őrizhetünk meg. A szervezők kiváló ötletekkel jártak a szurkolók kedvében, akik köszönték szépen, és gyorsan belakták, majd a szívükbe zárták a játékokat. Személyes visszapillantás az elmúlt két és fél hétre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Turbulens héten vagyunk túl a tőzsdéken, a makroadatok érkezéséből arra lehetett ugyanis következtetni, hogy az amerikai gazdaság recesszióba került, ezt követően a piacok azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ezt követően viszont a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat is érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból. Ezen a héten is sok piacmozgató eseményre lehet számítani, elég az amerikai inflációs adatra gondolni - a mai nap azonban viszonylag csendes mederben csorog, az irányadó európai és amerikai indexek felemásan teljesítettek, mérsékelt elmozdulásokkal. Vannak viszont izgalmak a magyar tőzsdén, sikeres kitörést láthattunk ugyanis a Nyomda részvényénél, új történelmi csúcsra száguldott az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×