eur:
394.31
usd:
357.58
bux:
71399.96
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Nyitókép: Unsplash.com

Keményen oszlatott a rendőrség Berlinben

Többen megsérültek szombat este egy a német rendőrség által feloszlatott palesztinpárti tüntetésen Berlinben - közölte a német főváros tűzoltósága.

A tűzoltóság szerint a nyolc sérült között egy súlyos sérüléseket szenvedett személy is volt. Öt ember kórházi kezelésre szorult. A sérültek többsége keringési problémákra panaszkodott, illetve zúzódásokat szerzett.

A rendőrség az esti órákban feloszlatta a tömeget, amelynek soraiból - a német hatóságok megfogalmazása szerint - büntetőjogi értelemben is releváns szólamok hangzottak el. A hatóság saját közlése szerint nem vetett be könnygáz.

A tüntetés Berlin Steglitz városrészében indult és az Innsbrucker Platzra tartott. Mintegy 600-an vettek részt a megmozduláson. Számosan palesztin zászlókat lengettek, illetve "Szabadítsátok fel Palesztinát az izraeli megszállás alól" feliratú transzparenseket mutattak fel.

A megmozdulást "Állítsátok meg a gázai népírtást" címmel jelentették be a hatóságoknál.

A gázai övezeti háború október 7-i kirobbanása óta a konfliktussal összefüggésben szinte minden héten vannak megmozdulások Berlinben.

Címlapról ajánljuk
Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Szerda reggel őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét abban az összehangolt akcióban, amelyben csaknem 50 nyomozó vesz rész. A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények ügyében nyomoz, több helyszínen, köztük az óbudai önkormányzat épületében és a polgármester otthonában is házkutatást tartanak. Az óbudai önkormányzat együttműködik a hatóságokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×