eur:
395.33
usd:
362.08
bux:
72015.84
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Izraeli légicsapás a Gázai övezet északi részén fekvő Bét Hanúnban 2024. március 6-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Sok halottja van az újabb izraeli légicsapásnak a Gázai övezetben

A Hamász katonai parncsnokát akarták kilőni, de sok civil halt meg.

Legalább 35 palesztin vesztette életét szombaton az izraeli hadsereg támadásában a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Junisz mellett - közölte a Hamász palesztin iszlamista szervezet al-Hadat tévécsatornája.

A támadás a Hán-Junisztól nyugatra fekvő al-Mavaszi körzetére irányult, ahol sátrakat vertek fel ideiglenesen kitelepítettek számára.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 71 palesztin veszítette életét, és 289-en sebesültek meg az izraeli csapásban. Valamennyien civilek.

Izraeli biztonsági források közlése szerint

a célpont Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka volt,

akinek sorsáról egyelőre semmit sem tudni. Az izraeli hadsereg az AFP kérdésére annyit közölt, hogy vizsgálják az esetet.

Abu Zuhri, a Hamász egyik magas rangú illetékese a Reutersnek nyilatkozva azt mondta, hogy az esemény "az amerikai támogatással és a világ hallgatása mellett zajló népirtó háború eszkalációját jelenti", és azt bizonyítja, hogy Izrael nem érdekelt egy tűzszüneti megállapodásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×