eur:
390.83
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 19. péntek Emília
Driving collision aftermath insurance concept auto
Nyitókép: razerbird/Getty Images

Rettentő baleset történt Indiában, sok a halott

Legalább 18 ember vesztette életét Észak-Indiában, mert egy emeletes autóbusz összeütközött egy tejszállító teherautóval - közölték szerdán helyi tisztviselők.

A szerencsétlenség az északi Uttar Prades állam egyik gyorsforgalmi útján történt, amikor a busz Bihár államból a fővárosba, Újdelhibe tartott. Az ütközés következtében 18 ember vesztette életét, és 19-en megsérültek, őket kórházba szállították, a helyi hatóságok szerint az állapotuk stabil.

„Folyamatban van az áldozatok azonosítása, a hatóságok pedig vizsgálatot indítottak a baleset kivizsgálására” – közölték az indiai hatóságok.

Egy helyi tisztviselő arról számolt be, hogy az előzetes vizsgálat szerint a busz túl gyorsan hajtott és hátulról ütközött neki a teherautónak, aminek következtében mindkét jármű felborult. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a busz egyik oldala leszakadt, az utasok pedig kirepültek a járműből.

Indiában az egyik legmagasabb a közúti halálozási arány a világon, ennek a rossz állapotban lévő utak, az indiai sofőrök vezetési stílusa és az elöregedett autóállomány az oka a szakértők szerint. A Világbank 2021-es jelentése szerint Indiában évente mintegy 150 ezren halnak meg autóbalesetben. A beszámoló rámutatott: az ázsiai ország a világ összes járművének mindössze egy százalékát adja, ugyanakkor ott történik az összes közlekedési haláleset tizenegy százaléka.

Májusban kilenc hindu zarándok vesztette életét és 33-an sérültek meg, mert szélsőségesek támadása miatt szakadékba zuhant az őket szállító busz az indiai Dzsammu és Kasmírban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×