eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
2022. október 26-án a római szenátusban készített kép Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökről, a Hajrá, Olaszország párt alapító elnökéről, akit 2023. április 5-én kórházba szállítottak, sajtóértesülések szerint légzési nehézségekkel.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Silvio Berlusconi nevét veszi fel Milánó legnagyobb repülőtere

A polgári légiközlekedési hatóság már jóvá is hagyta a kérelmet.

Olaszország egyik legfontosabb repülőtere, a milánói Malpensa a jövőben a néhai olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi nevét viseli majd. Az átnevezésről a közlekedési miniszter, Matteo Salvini, Berlusconi volt politikai szövetségese döntött, írja a Telex a Deutsche Welle cikkére hivatkozva.

Matteo Salvini, a jobboldali Liga párt vezetője egy dél-olaszországi konferencián tett bejelentést az Aeroporto Silvio Berlusconi új névről. Azt mondta, a polgári légiközlekedési hatóság már jóvá is hagyta Lombardia régió kérelmét, hogy a Malpensa repülőteret a néhai olasz kormányfő tiszteletére nevezzék át.

„Silvio barátom, egy nagyszerű üzletember, egy nagyszerű milánói polgár és egy nagyszerű olasz emlékére” – posztolta később Salvini az X közösségi médiaplatformon.

Silvio Berlusconi tavaly, 86 éves korában halt meg, ő volt a második világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke, összesen három alkalommal, négy cikluson át viselte a kormányfői tisztséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×