eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Middle-aged woman leaned on sofa resting in living room cools herself with orange colour hand fan touch forehead feels unwell suffers from unbearable hot summer weather at home without airconditioner
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Ez most legyőzi Moszkvát

Több mint százéves melegrekord dőlt meg szerdán Moszkvában, ahol 32,7 Celsius fokot mértek - közölte csütörtökön a Fobosz meteorológiai intézet.

A melegrekord fél fokkal haladta meg a korábbi rekordot, amit 1917 nyarán mértek az orosz fővárosban.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a több mint húszmilliós Moszkva lakosságát arra figyelmeztette, hogy tegyenek óvintézkedéseket a hőség miatt, és ne menjenek a legmelegebb órákban a szabadba. A polgármester hozzátette, hogy az előrejelzések szerint pénteken viharok is kialakulhatnak, és akár jégeső is eshet.

A hőség miatt hatalmasra nőtt a kereslet a légkondicionálók iránt.

A moszkvaiak rekordmennyiségű jégkrémmel és hideg üdítővel védekeztek a meleg ellen. A metróban és számos vasútvonalon vizet osztottak az utasoknak.

A Fobosz adatai szerint Oroszország Csendes-óceáni partvidékén, Szibériában és az ország nyugati részén szintén melegrekordok születtek a hőhullám miatt. Egyes helyeken 35 Celsius fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×