eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Leadja szavazatát egy nő az európai parlamenti (EP-) választáson a kolozsvári magyar főkonzulátuson 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Lemond egy polgármester, hogy mielőbb átadja helyét győztes ellenfelének

Bejelentette, hogy lemond mandátuma hátralévő részéről a székelyföldi Illyefalva község RMDSZ-es polgármestere, Fodor Imre, hogy mielőbb átadhassa helyét a vasárnapi helyhatósági választásokon őt legyőző ellenfelének, a független Benkő Árpád Jenőnek.

A Sepsiszentgyörgy melletti község elöljárója csütörtökön Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem vár szeptember végéig, amikor lejár a mandátuma, már előtte átengedi a polgármesteri teendőket a győztesnek.

Romániában előrehozott helyhatósági választásokat tartottak vasárnap, az EP-választással egyidőben, így a megválasztott polgármesterek, helyi és megyei önkormányzati képviselők mandátuma ősztől lesz érvényes, miután a hivatalban lévőké lejárt.

„Megértettem az Önök üzenetét. Éppen ezért, itt abbahagyom a munkát” – írta közösségi oldalán Fodor Imre, aki 16 éve vezeti a háromszéki községet.

Közölte: jövő héten iktatja lemondását, és kérte a szövetség tanácsosait, szavazzák meg Benkőt alpolgármesternek, hogy átvehesse az ügyvezető polgármesteri jogköröket.

Benkő Árpád Jenő a Maszol.ro hírportálnak nyilatkozva elmondta, elfogadja az alpolgármesteri kinevezést és az ügyvivő polgármesteri feladatokat.

A román állandó választási hatóság honlapján közzétett részeredmények szerint Illyefalván Fodor Imre 499, míg Benkő Árpád Jenő 730 voksot szerzett. A községnek 2181 lakosa van, nagy többségben magyarok.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Az elmúlt hét évtizedek óta nem látott felfordulással telt az amerikai politikában: miközben a demokraták az elnöki hivatalt elfoglaló párttársuk újraindulását igyekeztek megpuccsolni, mindent a feje tetejére állított a Donald Trump ellen szombaton megkísérelt merénylet híre. A hetek óta tartó nyomásgyakorlás a sajtóértesülések szerint az eddigi legközelebb járhat céljához, hiszen Joe Biden immáron Kamala Harris esélyeiről kérdezte tanácsadóit, és fontolgatja, hogy visszalépjen a párt 2024-es elnökjelöltségétől. Attól, amit 2020-as ellenfele épp csütörtökön fogadott el a republikánusok jelölőgyűlésén. De mit mondanak a számok, valóban ennyire tarthatatlan Biden helyzete a közvélemény-kutatások fényében? És kik indulhatnak a demokraták részéről a legnagyobb eséllyel? A nyilvános és kiszivárgott adatokat is szemügyre vettük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×