eur:
395.49
usd:
369.27
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay.com

Mégsem lesz dugódíj New Yorkban

A kormányzó váratlanul elhalasztotta a bevezetését.

New York állam kormányzója meghatározatlan időre elhalasztotta az autós behajtási díj bevezetését New York városában szerdán, alig négy héttel a tervezett életbe léptetés előtt.

Kathy Hochul videóüzenetben jelentette be a döntést, hogy mégsem lesz 15 dolláros dugódíj azok számára, akik a Manhattan félszigetre szándékoznak gépjárművel behajtani.

A politikus szavai szerint nehéz döntést hozott, aminek érvei között a nagyváros Covid-járvány utáni törékeny gazdasági kilábalását, valamint az emberekre nehezedő inflációt említette.

New York belvárosát érintő behajtási díj terve először 10 éve merült fel, és 5 éve iktatta törtvénybe Andrew Cuomo, az állam akkori kormányzója.

A több milliárd dolláros remélt bevételből a nagyváros metróhálózatának felújítását, valamint a New Yorkot kiszolgáló vasúthálózat korszerűsítését tervezték, a másik indok pedig az éghajlatvédelem volt a károsanyag-kibocsátás mérséklése révén.

Kathy Hochul demokrata kormányzó korábban a dugódíj elkötelezett támogatója volt, miközben Eric Adams, a nagyváros szintén demokrata polgármestere fenntartásait hangoztatta.

A New York-i városi behajtási díj az Egyesült Államokban az első lett volna, és az eredeti tervek szerint július 1-jétől lépett volna életbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×