eur:
396.91
usd:
371.21
bux:
70951.6
2024. június 26. szerda János, Pál
Izrael légicsapást mér a Gázai övezet északi részére 2024. április 25-én. A Hamász fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajtott végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Izrael újabb katonai akciókat hajtott végre Rafahban

A Nemzetközi Bíróságnak a rafahi katonai műveletek azonnali beszüntetésére tett felszólítása ellenére az izraeli fegyveres erők (IDF) szombaton is akciókat hajtottak végre a Gázai övezet legdélebbi városában.

Az IDF tájékoztatása szerint katonái az elmúlt 24 órában több tucat, rájuk tüzet nyitó palesztin fegyveressel végeztek Rafahban, részben közelharcban, részben pedig célzott légicsapások révén. A jelentés szerint az izraeli alegységek rakétakilövő állásokat és alagutakat semmisítettek meg, és fegyverraktárakat számoltak fel.

A Wafa palesztin hírügynökség kórházi dolgozókra hivatkozó jelentése szerint az izraeli légicsapásoknak egy polgári áldozata volt Rafahban.

Az elmúlt napokhoz hasonlóan harcok dúltak a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalija menekülttábornál is.

Címlapról ajánljuk

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×