eur:
389.65
usd:
364.04
bux:
68210.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
London, 2023. május 6.III. Károly brit király és a felesége, Kamilla királyné a londoni Buckingham-palota erkélyéről integet az uralkodó koronázási ünnepsége után, 2023. május 6-án. Balról a király unokája, az egyik apród szerepét betöltő György herceg, a trónörökös elsőszülött fia.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Meglepő döntés III. Károlytól, ilyet még sosem tett a királyi család

Nyáron a Balmorali kastélyt és a Buckingham-palotát is megnyitják a látogatók előtt, sőt a királyi család rezidenciájának erkélyére is kiállhatnak a turisták.

III. Károly megnyitja a látogatók előtt édesanyja, II. Erzsébet néhai brit királynő egyik kedvenc helyét, a Balmorali kastélyt, valamint a Buckingham-palota híres középső szobájába is betekinthet majd a nagyközönség, amit korábban sohasem engedélyezett a királyi család – írja a hvg.hu.

A westminsteri rezidencia középső szobájában szoktak gyülekezni a brit királyi család tagjai, mielőtt a hagyományoknak megfelelően kivonulnak az erkélyre, hogy integessenek az embereknek. A királyi család tagjai a XIX. század közepe óta a legnagyobb ünnepségekkor – mint például esküvők, koronázások vagy a Trooping The Colour légiparádé napjain – állnak ki a Buckingham-palota erkélyére, és onnan integetnek a népnek.

A Balmorali kastélyba, illetve a skót királyi birtokra való bejutás 100-150 fontba (mintegy 45-68 ezer forintba) kerül, de

a bejelentést követően kevesebb mint egy nap alatt az összes belépőjegy elfogyott, sőt akkora volt az érdeklődés, hogy egy időre összeomlott az értékesítő weboldal.

Aki a legdrágább jegyet vásárolta meg, délutáni teázáson is részt vehet. A Balmorali kastély – itt hunyt el 2022. szeptember 8-án II. Erzsébet királynő – július elsejétől augusztus 4-éig lesz látogatható, ugyanis a királyi család ekkor vonul el hagyományos nyári szünetére.

Azok, akik a Buckingham-palotába szeretnének bejutni, nem maradtak le semmiről, ugyanis április 9-étől kezdik el értékesíteni a jegyeket a július 15. és augusztus 31. közötti időszakra.

A vezetett látogatásáért 75 fontot (34 ezer forintot) kell fizetni.

A háromnegyed órás látogatás alatt belülről is meg lehet nézni a Buckingham-palota keleti szárnyát, valamint az erkélyre is kiállhatnak a vendégek. Egy óra alatt maximum húsz ember tartózkodhat az említett helyeken, és idegenvezetők vezetik körbe a turistákat.

A vendégek bepillantást nyerhetnek a király és a királynő által használt szobákba, megtekinthetnek két ebédlőt, a szalont, az előcsarnokot és a Vörös folyosót, ahol III. Károly király az év elején találkozott Rishi Sunak miniszterelnökkel.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×