eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels

Hétfős csoport erőszakolhatott meg egy utazó vloggert Indiában

Az országban utazó videóst és párját bántalmazták, a nőt megerőszakolták, a férfit pedig megverték. Hajtóvadászat indult a tettesek ellen.

Pénteken találták meg a rendőrök a keleti Jharkhand államban azt a külföldi párt, akik turistaként, motoron közlekedve utazták be a térséget, vlogot vezetve az utazásaikról. Láthatólag bántalmazták őket, ezért kórházba kerültek, ahol a nő elárulta, hogy őt megerőszakolták, a vele lévő férfit megverték - írja a CNN beszámolója alapján a Telex.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a tettesek után, és eddig a hét feltételezett elkövetőből hármat fogtak el.

A rendőrök tudják, ki a másik négy keresett személy, az ügy feltárására külön nyomozócsoportot alakítottak.

Az indiai jog szerint ilyen esetekben nem nevezik meg az áldozatot, az Instagramról derült ki, hogy egy brazil utazó vlogger pár volt az áldozat. Azt írták ki egy posztjukhoz, hogy valakik kést fogtak a torkukhoz és bántalmazták őket. A nő képeket is közölt sebesült arcáról és odaírta: „Így néz ki most az arcom, de nem ez fáj a legjobban. Azt hittem, meg fogok halni.”

A történteket az indiai közvélemény elítélte, egy nőjogi szervezet máris támogatásáról biztosította az áldozatot. Jharkand tagállam minisztere, Mithilesh Kumar Thaku is kemény szavakat szólt a tettesekről.

A lap megjegyzi, Indiában gyakori a nemi erőszak, 2022-ben átlagosan napi 86-ot regisztráltak, és külföldiek is gyakran áldozatul esnek. 2018-ban egy brit, 2020-ban egy amerikai nőt erőszakoltak meg, míg egy svájci nő 2013-as szexuális bántalmazásáért hat férfit ítéltek életfogytiglani börtönre. Egy hírhedt 2012-es esetet követően szigorítottak a nők elleni erőszak büntethetőségén. Akkor egy orvostanhallgató fiatal nőt erőszakoltak és kínoztak meg csoportosan férfiak, majd megölték az áldozatot. Ez hatalmas felháborodást és tüntetéshullámot váltott ki országszerte.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×