eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash

Rejtő-regénybe illik az olimpia szupertitkos biztonsági "dossziéjának" sorsa

Az ülés fölötti csomagtartóban hagyták azt a táskát, amelyben a kulcsfontosságú laptop volt két pendrive-val.

A The Guardianra hivatkozva a 24.hu azt írja, a párizsi Gare du Nord pályaudvaron egy vonatról eltulajdonítottak egy olyan táskát, amelyben a párizsi olimpia biztonsági tervei lapultak.

Az aggasztó történést a párizsi városháza egyik mérnöke idézte elő azzal, hogy a számítógépet és két pendrive-ot tartalmazó táskát az ülése feletti csomagtartóba tette.

Az érzékeny adatok között volt a rendőrség teljes terve az olimpiai játékok biztonságával kapcsolatban, a rendőrség így most intenzív nyomozásba kezdett.

Az olimpia július 26-tól augusztus 11-ig tart, a sportolókon, a személyzeten és a szurkolókon kívül 2000 rendőrt és 35 000 biztonsági alkalmazottat érint.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×