eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus Instagram-oldalán közzétett, videóról rögzített kép Navalnijról 2020. december 21-én. A politikus arról beszélt, hogy véletlenül beismerte tettét az ellene mérgezéses merényletet végrehajtó orosz titkosszolgálati különítmény egyik tagja, Konsztantyin Kudrjavcev vegyész szakember a magát telefonon kormányzati embernek kiadó Navalnijnak.
Nyitókép: MTI/AP/Navalnij Instagram-oldala

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg.

Navalnij özvegye, Julija Navalnaja még a holttest kiadása előtt rögzített videóban démoninak nevezte Vlagyimir Putyint és azzal vádolta az orosz elnököt, hogy "megkínoztatta" politikai ellenfelét - közölte a Reutres.

A brit hírügynökség szerint Navalnij oroszországi hívei arra szólították fel a Putyin rezsim ellenzőit, hogy "ne lazítsanak". Az ellenzéki vezető szóvivője Kira Yarmys pedig azt írta az X-en: az orosz hatóságok valószínűleg nem fogják engedni a hozzátartozóknak, hogy úgy temessék el Navalnijt "úgy, ahogyan a család akarja, és ahogy ő megérdemli".

Az orosz ellenzéki politikus édesanyja ezt megerősítette, amikor közölte, csak azzal a feltétellel kapta meg a fia holttestét, ha ígéretet tesz, hogy Navalnij temetése nem lesz nyilvános. A hatóságok azzal fenyegetőztek, hogy a távoli börtöntelep temetőjében fogják elföldelni Navalnijt, mert a holttest már bomlásnak indult.

A Reuters emlékeztet rá, hogy amióta 2012-ben Vlagyimir Putyin újból elfoglalta az orosz elnöki posztot, a hagyományos, konzervatív értékek védelmezőjeként helyezkedett el az általa bomlónak nevezett nyugati liberalizmussal szemben. Az orosz ortodox egyházhoz való közelségét rendszeresen demonstrálja azzal, hogy megjelenik a vallási ünnepek körüli istentiszteleteken, és több nyilatkozatában is hívő embernek nevezet magát.

Navalnij özvegye a mostani videó üzenetében arról is beszélt, hogy férje jámbor keresztény volt, aki templomba járt, és még börtönben is böjtölt. Azt mondta, politikai tevékenységét is a keresztény értékek ihlették.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×