eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára beszél a párt központi biztosságának ülésén Phenjanban 2020. augusztus 19-én. Észak-Korea új ötéves tervet készül elfogadni a kormányzó Koreai Munkapárt januári kongresszusán. Legutóbb ilyen kongresszust négy éve tartottak.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Kim Dzsong Un nagy megtekintésen van túl

Új, tengeri célpontok ellen bevethető fegyver tesztelését ellenőrizte a diktátor.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán új, tengeri célpontok ellen bevethető fegyver tesztelését ellenőrizte, és a fegyvergyártás fellendítésére szólított fel - jelentette csütörtökön a phenjani központi hírügynökség, a KCNA.

Észak-Korea több manőverező robotrepülőgépet indított keleti partjainál a tenger irányába január óta az ötödik ilyen jellegű fegyverkísérlete során - közölte a dél-koreai hadsereg még szerdán.

Kim szerint Dél-Korea megsérti Észak-Korea szuverenitását azzal, hogy továbbra is ragaszkodik a két ország nyugati tengeri határához, az úgynevezett északi határvonalhoz (NLL) - közölte a KCNA.

A vezető parancsot adott a katonai készültség megerősítésére a Jonphjong-szigetektől északra és a Koreai-félszigettől nyugatra fekvő vizeken, az NLL térségében

"Nem számít, hogy hány határvonal van a tengeren... ha az ellenség áthatol az általunk elismert tengeri határon, azt a KNDK szuverenitásának megsértésének és fegyveres provokációnak tekintjük" - mondta Kim a KCNA szerint.

Az új fegyver, amelyet Padasuri-6-nak, azaz Tengeri Sas-6-nak neveztek el, a tenger felszíne fölött repülve találta el a célpontot - olvasható a KCNA jelentésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×