eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az iráni hadsereg által közreadott képen rakétát lőnek ki a Perzsa-öbölben tartott iráni hadgyakorlaton 2024. január 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Iráni hadsereg

Irán keményen üzent Washingtonnak az amerikai katonákról

Nem indokolja semmi amerikai katonák jelenlétét a Közel-Keleten, ahol inkább csak "fenyegetést jelentenek a régió biztonságára" - jelentette ki szerdán Ebrahim Raiszi iráni elnök.

Raiszi Teheránban mondott beszédet nagykövetek előtt az iráni iszlám forradalom közelgő 45. évfordulója alkalmából. Az iráni államfő azt hangoztatta, hogy a Közel-Kelet problémáit a térség vezetőinek kell megoldaniuk.

"Bizonyítottuk, hogy a legjobb barátai vagyunk a szomszédainknak és a régiónak" - fogalmazott Raiszi.

Hozzátette: az amerikai erők iraki, szíriai és afganisztáni jelenléte nem biztonsági tényező, inkább fenyegetés. "Az amerikaiak csak rosszat hoztak, bárhol is jelentek meg" - jelentette ki Raiszi, kifejtve azt is, hogy Teherán szerint a Nyugatnak és az Egyesült Államoknak nem kellene beavatkoznia a palesztin állam jövőjébe, mert a palesztinoknak maguknak kell dönteniük a saját sorsukról.

Raiszi egyúttal elítélte az Egyesült Államokban jelen lévő "Irán-ellenességet" és "iszlámellenességet".

Antony Blinken amerikai külügyminiszter éppen a Közel-Keleten folytat tárgyalásokat a gázai tűzszünet és az izraeli túszok kiszabadításának előmozdításáról.

(A nyitóképen: Az iráni hadsereg által közreadott képen rakétát lőnek ki a Perzsa-öbölben tartott iráni hadgyakorlaton 2024. január 19-én.)

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×