eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Computer code on a screen with a skull representing a computer virus / malware attack.
Nyitókép: solarseven/Getty Images

Kiberháború dúl az USA és Kína között

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója azzal gyanúsított meg csütörtökön a kínai kormánnyal kapcsolatban álló internetes bűnözőket, hogy káoszt akarnak kiváltani az Egyesült Államok területén.

Christopher Wray az amerikai Kongresszus alsóházának meghallgatásán úgy fogalmazott, hogy "Kína hackerei előkészületeket tesznek, és az amerikai infrastruktúrára pozícionálják magukat, hogy pusztítást, valamint a valós világot érintő károkat okozzanak, amikor Kína úgy dönt, eljött az idő a támadásra".

A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője szerint a hackerek célpontjai között szerepelnek víztisztító létesítmények, az elektromos infrastruktúra, valamint olaj- és földgázvezetékek. Hozzátette, hogy egy ilyen internetes támadás az amerikai emberek fizikai biztonságát veszélyeztetné.

A kínai kormány korábban határozottan tagadta, hogy köze lenne internetes bűnözők tevékenységéhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×