eur:
390.62
usd:
366.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
The upset teenage Asian boy is reading alone on his smartphone late at night, caught in the grips of adolescent social media addiction
Nyitókép: Thai Liang Lim/Getty Images

Maffia működik a brazil titkosszolgálaton belül

Most próbálják felgöngyölíteni a szálakat, de a dolog természetéből adódóan ez nem lesz egyszerű. 30 ezer embert figyelhettek meg illegálisan.

A brazil szövetségi rendőrség nyomozást folytat a helyi titkosszolgálaton belül működő bűnszervezet után, amely a gyanú szerint illegális módszerekkel megfigyelte a hatóságokat és magánszemélyeket is.

A szövetségi rendőrség helyi idő szerint csütörtökön bejelentette, hogy több városban 21 házkutatást tartottak, és bizonyítékokat foglaltak le. Hét szövetségi rendőrt azonnal felfüggesztettek.

A bizonyítékok arra utaltak, hogy a bűnözői csoport párhuzamos struktúrát hozott létre a titkosszolgálaton belül, így pedig az állami hírszerző szolgálat eszközeit illegális tevékenységekre használta föl.

Az információkat politikai és médiacélokra, személyes meggazdagodás céljára, sőt a szövetségi rendőrség nyomozásiba való beavatkozás eszközeként is használták - jelentette a szövetségi rendőrség.

A G1 brazil hírportál szerint még a titkosszolgálat korábbi vezetője, Alexandre Ramagem jelenlegi parlamenti képviselő is nyomozás alatt áll. Ő vezette a hírszerző ügynökséget Jair Bolsonaro volt elnök hivatali ideje alatt. A jelentés szerint azt is vizsgálják, hogy kémkedtek-e Bolsonaro politikai ellenfelei után.

A gyanú szerint

Bolsonaro hivatali ideje alatt a titkosszolgálat illegálisan megfigyelte a hatóságokat, kormányzókat, sőt a helyi legfelsőbb bíróság tagjait is.

30 ezer brazil volt érintett a megfigyelésekben - jelentette a G1 a szövetségi rendőrség főigazgatójára hivatkozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×