eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Business graph with arrows tending downwards
Nyitókép: peshkov/Getty Images

Nem akármilyen támadást terveztek hétfőre Londonban

Hat embert tartóztattak le - jókora bajt is okozhattak volna a Cityben, és akár a világ pénzpiacain, ha sikerül a tervük.

Hat embert letartóztattak a Londoni Értéktőzsde megzavarására irányuló összeesküvés gyanúja miatt, írta a BBC nyomán a hvg.hu. Hogy pontosan mit terveztek a Nagy-Britanniában letartóztatott gyanúsítottak, az nem világos, de olyan kárt akartak okozni, amivel elérik, hogy a tőzsde ne tudjon kinyitni és a kereskedés ne kezdődhessen el. A hatóságok tájékoztatása szerint mindannyian a Palestine Action nevű szervezet tagjai.

A gyanúsítottakat - nőket és férfiakat - Londonban, Brightonban és Liverpoolban tartóztatták le.

Sian Thomas nyomozó arról beszélt, hogy csak pénteken kaptak információkat a tervről a Daily Express című lap beszámolója nyomán, és ezért "korlátozott idejük volt a cselekvésre", de a lap adatai nagy segítséget jelentettek nekik. A nyomozó szerint a csoport egy súlyos károkat okozó művelet végrehajtására készült.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×