eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Javier Milei, a jobboldali A Szabadság Előretör párt jelöltje győzelmi beszédet tart az argentin elnökválasztás második fordulója után, 2023. november 19-én Buenos Airesben.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Volodimir Zelenszkij is ott lesz az elnöki beiktatáson, ahol Orbán Viktor is vendég

Az ukrán elnök is Argentínába utazott, hogy ott legyen Javier Milei beiktatásán.

A látogatás célja, hogy biztosítsa a dél-amerikai országok támogatását az Oroszország elleni háborúhoz, írja a Reuters alapján a 24.hu.

Ez az ukrán elnök első latin-amerikai útja a háború kitörése óta.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök már napok óta Argentínában tárgyal, szombat este kétoldalú egyeztetést is folytatott Javier Mileivel (nyitóképünkön), előtte találkozott mások mellett Jair Bolsonaro volt brazil elnökkel. Jellemzően a jobboldali pártok együttműködéséről, a "nemzetközi baloldal elleni összefogásról" zajlottak a tárgyalások. A sűrű programról a miniszterelnök egy videót is feltett a Facebook-oldalára.

Az Index azt írja, hogy az ukrán sajtó feltételezései szerint Javier Milei agrentin elnök beiktatása jó ürügyet jelenthet Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójához, amelynek célja, hogy rendezzék nézeteltéréseiket Ukrajna európai uniós csatlakozását illetően.

Mint ismert, a magyar kormány már jó ideje tiltakozik az ellen, hogy a háborúban álló Ukrajna csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Az utóbbi hetekben Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Emmanuel Macron francia elnök is személyesen egyeztetett erről Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×