eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Javier Milei, a jobboldali A Szabadság Előretör párt jelöltje győzelmi beszédet tart az argentin elnökválasztás második fordulója után, 2023. november 19-én Buenos Airesben.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Volodimir Zelenszkij is ott lesz az elnöki beiktatáson, ahol Orbán Viktor is vendég

Az ukrán elnök is Argentínába utazott, hogy ott legyen Javier Milei beiktatásán.

A látogatás célja, hogy biztosítsa a dél-amerikai országok támogatását az Oroszország elleni háborúhoz, írja a Reuters alapján a 24.hu.

Ez az ukrán elnök első latin-amerikai útja a háború kitörése óta.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök már napok óta Argentínában tárgyal, szombat este kétoldalú egyeztetést is folytatott Javier Mileivel (nyitóképünkön), előtte találkozott mások mellett Jair Bolsonaro volt brazil elnökkel. Jellemzően a jobboldali pártok együttműködéséről, a "nemzetközi baloldal elleni összefogásról" zajlottak a tárgyalások. A sűrű programról a miniszterelnök egy videót is feltett a Facebook-oldalára.

Az Index azt írja, hogy az ukrán sajtó feltételezései szerint Javier Milei agrentin elnök beiktatása jó ürügyet jelenthet Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójához, amelynek célja, hogy rendezzék nézeteltéréseiket Ukrajna európai uniós csatlakozását illetően.

Mint ismert, a magyar kormány már jó ideje tiltakozik az ellen, hogy a háborúban álló Ukrajna csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Az utóbbi hetekben Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Emmanuel Macron francia elnök is személyesen egyeztetett erről Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×