eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA felvételén Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke a Munkapárt ülésén Phenjanban 2023. február 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

Kim Dzsong Un gyermeknemzésre szólította fel népét

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető fölszólította az embereket, hogy tegyenek lépéseket az alacsony születésszám további csökkenésének megállítása érdekében - jelentette hétfőn az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA.

A kommunista diktátor az észak-koreai édesanyák találkozóján mondott beszédet, amelyben egyebek közt azt hangoztatta, hogy amikor az állam vagy a párt ügyeinek irányítása során nehézségekkel szembesült, mindig az édesanyákra gondolt. Kim méltatta az édesanyákat erőn felüli teljesítményükért és hangsúlyozta, hogy az anyák nemcsak a hagyományos szerepkörük betöltése miatt fontosak, hanem a társadalom egységének előmozdításában is nagy segítséget nyújtanak.

"A születési ráta csökkenésének megakadályozása és a gyermekek jó nevelése központi ügy" - mondta Kim.

Dél-koreai vélemény szerint az északiak azért szervezték a találkozót, hogy az embereket a születésszám csökkenésének megakadályozására buzdítsák. Mint azt Hong Min, a Dél-Koreai Országegyesítési Intézet tudományos főmunkatársa a helyi Yonhap dél-koreai hírügynökségnek elmondta:

az is fontos cél lehetett, hogy a kommunista vezetés a fiatalok lojalitásának erősítésére ösztönözze a családokat.

Az ENSZ Népesedési Alapjának honlapján közzétett adatok szerint Észak-Korea termékenységi rátája 2023-ban 1,8 volt. A szám azt mutatja meg, hogy egy nőnek élete során várhatóan hány gyereke születik.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×