eur:
391.71
usd:
362.16
bux:
65722.86
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Russia vs Ukraine flag on cracked wall, concept of war between russia and ukraine, silhouette of soldiers on russia vs ukraine flag
Nyitókép: IherPhoto/Getty Images

Forrong Kijev az EBESZ-tanácskozás miatt

Az ukrán külügyminiszter bojkottálja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szkopjei tanácskozását a héten, tiltakozásul amiatt, hogy azon lehetővé tették az orosz külügyminiszter részvételét is – jelentette be kedden Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a Facebookon.

A három balti ország szintén bejelentette, hogy hasonló okokból nem küld képviselőket a csütörtökön és pénteken tartandó külügyminiszteri találkozóra.

Bulgária hétfőn jelezte, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók ellenére lehetővé teszi a Szergej Lavrov orosz külügyminisztert szállító repülőgépnek, hogy áthaladjon a bolgár légtéren és így eljusson az északmacedón fővárosba. A bolgár külügyminiszter közleményében kiemelte, hogy kivételesen és ideiglenes jelleggel engedélyezik a diplomáciai célú átrepülést a bolgár légtérben.

Az ukrán külügyi szóvivő a Facebookon azt írta, hogy ennek engedélyezése azt a jelzést küldi „a II. világháború óta a legnagyobb fegyveres konfliktust kirobbantó országnak, mintha lenne lehetősége visszatérni a 2022 februárja előtti együttműködési formákhoz”.

Címlapról ajánljuk
Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Tovább gyengül a forint, már 392 felett az euró

Tovább gyengül a forint, már 392 felett az euró

Tegnap a forint öthavi mélypontra esett az euróval szemben, miután az MNB Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal vágta az irányadó rátát. A gyengülés nem volt jelentős, ami vélhetően a kommunikációs körítésnek köszönhető: Virág Barnabás, a jegybank alelnöke a kamatdöntést követő háttérbeszélgetésen elmondta, hogy átmeneti jellegű gyorsításról van szó, a középtávú kamatpálya pedig nem változott. A gyengülés mindenesetre ezt követően szerdán is folytatódik. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×