eur:
389.54
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Anne Hidalgo párizsi polgármester nyilatkozik a sajtó képviselőinek Rouenben 2021. szeptember 12-én, ahol hivatalosan is bejelentette, hogy indul a 2022-es francia elnökválasztáson.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Drasztikus döntést hozott az X-en folyó "elhallgatás" miatt a párizsi polgármester

Anne Hidalgo bejelentette, hogy törölte fiókját az X közösségi portálon.

A polgármester - aki a francia szocialista párt színeiben és tagjaként vezeti a francia fővárost - a Le Monde napilap fórum rovatában megjelent írásában azzal indokolta döntését, hogy véleménye szerint az "X a demokrácia leépítésének egyik eszköze lett".

Hozzátette, hogy "álhíreket közlő, manipulatív" médiafelületnek tartja a közösségi oldalt, amely szerinte "gyűlöletkeltő, szervezett zaklatásoknak és antiszemitizmusnak, illetve rasszizmusnak ad teret, és ahol rendszeres támadások érik azon tudományos kutatókat, klímatudósokat, progresszív gondolkodókat és nőket, akik az egyre összetetteb világunkban is a jóindulattól vezérelve szeretnének békés, nyugodt politikai vitákat folytatni".

Anne Hidalgo szerint az X és tulajdonosa "elhallgatja és aláássa a világ radikális ökológiai átalakításához szükséges információkat,

miközben teret adnak a hagyományos energiaforrások fenntartásában érdekelt erők klímaszkeptikus véleményeinek".

Elon Musk amerikai milliárdos tavaly ősszel 44 milliárd dollárért vásárolta meg az akkor Twitter néven működő közösségi médiaportált; azóta számos közismert személyiség és intézmény, köztük több politikus is törölte fiókját az oldalon, majd más, konkurens közösségi oldalon regisztrált újra.

A távozások azonban nem öltöttek tömeges méretet, és egyes személyiségek - mint például Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa - úgy regisztráltak más közösségi oldalon, hogy közben nem törölték X fiókjukat.

Anne Hidalgo párizsi polgármesternek 2009 óta volt fiókja a Twitteren - a mostani X-en

-, miközben az írását idéző AFP hírügynökség kiemelte, hogy személyes fiókjának törlése ellenére Párizs önkormányzatának továbbra is van fiókja az X-en.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.

Magyarics Tamás: nagy bajban a toryk, akár ötszáz tanácsi helyet is veszíthetnek

Nagyarányú munkáspárti győzelem várható az angliai helyhatósági választásokon, és ha nem történik valamilyen váratlan esemény, ugyanerre lehet számítani a későbbi parlamenti választáson is – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. A külpolitikai szakértő szerint valószínűleg harmadszor is London polgármestere lehet Sadiq Khan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×