eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A zsidó közösség tagjai szombat (sabbath) ünnepnapi terítékeket helyeznek el a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet által elrabolt 200 izraeli túsz tiszteletére a Fasanenstrasse-i zsinagóga előtt Berlinben 2023. október 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Probst

Újabb túszlista érkezett a Hamásztól

Gyerekek is vannak köztük.

Az izraeli hadsereg megkapta azoknak az izraelieknek a listáját, akiket a Hamász szombaton, a tűzszünet második napján szabadon enged.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő irodájának a közlése szerint a Hamász 14 izraelit, köztük nyolc gyereket enged szabadon szombaton. A bejelentés szerint a szabadulók családtagjait már értesítették erről. Hangsúlyozták:

a listát csak azután hozzák nyilvánosságra, hogy a túszok biztonságban lesznek Izraelben.

Válaszul ugyancsak szombat délelőtt az izraeli büntetés-végrehajtási szolgálat bejelentette, hogy 42 palesztin fogoly - férfiak és nők - elengedésére készül.

A négynapos tűzszünet első napján, pénteken a Hamász az október 7-i Izrael elleni támadás során ejtett mintegy 240 túsz közül 24-et szabadon engedett, Izrael pedig 39 palesztint, 24 nőt és 15 tinédzsert engedett ki a börtönökből. A gázai fogságból 13 izraeli, 10 thai és egy Fülöp-szigeteki állampolgár szabadult ki.

A tűzszüneti megállapodás részeként négy nap alatt a Hamásznak legalább 50 izraeli túszt, Izraelnek pedig 150 palesztin foglyot kell szabadon engednie.

Izrael jelezte, hogy minden további 10 kiszabadult túsz után egy nappal meghosszabbítható a fegyverszünet.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×