eur:
390.74
usd:
366.09
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az olasz rendőrség által közreadott, videófelvételről készített kép Matteo Messina Denaro olasz maffiavezérről (k) az őrizetbe vétele után Palermóban 2023. január 16-án. Az ország legkeresettebb maffiafőnöke három évtizede volt szökésben. Denarót a maffiaellenes ügyészek, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában játszott szerepe miatt távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA

Visszafordíthatatlan kómába esett Olaszország egykor legkeresettebb maffiafőnöke

Péntek óta visszafordíthatatlan kómában van Matteo Messina Denaro, Olaszország lekeresettebb maffiafőnöke, akit januárban fogtak el, miután évtizedeken át sikeresen bujkált a hatóságok elől - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Denarót vastagbélrákkal kezelik, és orvosai szerint a felépülésére nincs esély. Az őt kezelő l'aquilai kórház orvosai bejelentették, hogy a maffiafőnök saját kérésére a létfenntartó berendezéseket lekapcsolták.

A bűnszervezet vezetőjén augusztusban bélműtétet hajtottak végre L'Aquilában, és bár az operáció sikerült, rákbetegsége miatt egészsége visszafordíthatatlanul megromlott. Pénteken vérezni kezdett és kómába esett.

Matteo Messina Denarót, a szicíliai Cosa Nostra vezetőjét januárban fogták el, álnéven kezeltette betegségét egy palermói klinikán, amikor rajtaütött a rendőrség. Távollétében korábban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték több gyilkosság és pokolgépes merénylet miatt. A hatóságok szerint köze volt Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes bírók meggyilkolásához is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×