eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Felvágatlan orosz ezerrubeles bankjegyek az orosz Goznak Részvénytársaság moszkvai pénzjegynyomdájában 2019. július 11-én. A vállalat évente mintegy 11 tonnányi különleges minőségű értékpapírt, 7 milliárd bankjegyet, 3,5 milliárd érmét, 40 millió útlevelet és 30–45 millió postai bélyeget állít elő.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Új szankció: orosz pénzből segítené Ukrajnát az EU

Megkezdődtek a tárgyalások az Európai Uniót, az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Japánt, Kanadát, Németországot és Olaszországot tömörítő G7-országcsoportban arról, hogy miket tartalmazzon az Európai Unió tizenkettedik oroszellenes szankciós csomagja, amelyet akár már a következő hónapban is bemutathatnak.

A Bloomberg amerikai üzleti lap értesülései szerint az újabb intézkedések elsősorban azt fogják célozni, hogy a befagyasztott orosz pénzeket Kijev megsegítésére fordítsák - összegezte a vg.hu.

Az uniós országok részéről azonban nincs egységes álláspont az új szankciós csomaggal kapcsolatban. Lengyelország és a balti országok ugyanis azt szorgalmazzák, a cseppfolyósított földgázra (LNG) és az informatikai szolgáltatásokra is terjedjenek ki az intézkedések. Azt is sürgették, hogy az orosz nukleáris szektor ellen is vezessenek be szankciókat - igaz, ez utóbbi javaslat régóta ismert és régóta nem talált uniós összhangra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×