eur:
387.17
usd:
356.96
bux:
66223.9
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Novák Katalin/Facebook

New Yorkba utazik Novák Katalin

A köztársasági elnök vezeti a magyar delegációt, ami részt vesz az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján, ahol az államfő fel is szólal. Egyesült államokbeli tartózkodásán Novák Katalin egyeztet Texas, Utah és Montana kormányzójával is – közölte a Sándor-palota.

Az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáját 2023. szeptember 19. és 26. között tartják New Yorkban, a vitán jellemzően állam- és kormányfők vesznek részt.

Novák Katalin az általános vita nyitónapján szólal fel az ENSZ Közgyűlésében. Ezt megelőzően az államfő részt vesz az SDG (Fenntartható fejlődési célok) csúcstalálkozón, amelyen egy állam- és kormányfői szintű tanácskozáson elnököl szeptember 18-án. A köztársasági elnök ENSZ-közgyűlési részvételének, illetve az ehhez kapcsolódó tárgyalások középpontjában a béke előmozdítása, a család védelme, valamint a nők helyzetének erősítése áll majd – írták.

Ezt követően az államfő egyeztet mások mellett Greg Abbott texasi, Greg Gianforte montanai, valamint Spencer Cox utahi kormányzóval is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×