eur:
396.98
usd:
371.69
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
BARI, ITALY - AUGUST 25: Italian Air Force aerobatic unit Frecce Tricolori (Tricolor Arrows) perform a flyover to mark the 100th anniversary of the Air Force on August 25, 2023 in Bari, Italy.  (Photo by Donato Fasano/Getty Images)
Nyitókép: Donato Fasano

Lezuhant egy gép a torinoi légibemutató előtt, meghalt egy 5 éves gyerek

A kilány testvére és szülei súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Lezuhant Torinónál az olasz légierő világhírű Frecce Tricolori bemutatócsapatának egyik repülőgépe. A tragédiáról készült videón látszik, hogy a kötelékben történő repülés közben az első ötös bal szélső gépe hirtelen kiválik, magasságot és sebességet vesztett, majd lezuhan.

A becsapódás előtti utolsó másodpercben a pilóta katapultálni tudott, a gép azonban a kifutópályára zuhant, és felrobbant. A detonáció felborított egy autót, amelyben egy család ült 5 és 9 éves gyerekükkel. A szülők kimásztak, de csak a nagyobbikat tudták kiementeni, mielőtt a kocsi kigyulladt. A 9 éves gyerek és a két szülő égési sérülésekkel került kórházba, akárcsak a repülő pilótája -írja a Corriere Torino.

A tragédia a légierő századik születésnapjára szervezett vasárnapi légi bemutató főpróbáján történt, nem sokkal egy szerencsésebb kimenetelű légi baleset után, amikor egy könnyű gép zuhant a kifutópályára, a két pilóta sértetlenül úszta meg az esetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×