eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoport negyedik fordulójában játszott Viktoria Plzen - Bayern München mérkőzésen Plzenben 2022. október 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

A Bayern München elnöke és edzője is ugyanazt ajánlja a német válogatott élére

Julian Nagelsmann még mindig a bajor klub alkalmazottja, de a hírek szerint ez se lenne akadálya annak, hogy ő legyen a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Illusztris támogatót kapott a válogatott edzőjelöltjei között legesélyesebbnek tartott Julian Nagelsmann Thomas Tuchel személyében. A Bayern München jelenlegi trénere ugyanis egy interjúban úgy vélekedett, hogy a 36 esztendős Nagelmannt fiatal kora ellenére minden meghatározó szempontból rátermettnek tartja a német nemzeti tizenegy vezetésére. Korábbban Tuchelt is az esélyesek között emlegették, mostani nyilatkozatával azonban már semmi kétséget nem hagyott afelől, hogy a válogatott élén rá ne számítsanak.

Némi pikantériának számít, hogy Julain Nagelsmann mellett most az az edző állt ki, aki márciusban épp az ő edzői székét foglalta el a Bayern München élén. Nagelsmannt ugyanis márciusban menesztették, utódának pedig Tuchelt nevezték ki. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bajorok az ő irányításával sem csillogtak, és a szezon végén megszerzett bajnoki címet csakis az utolsó pillanatig esélyesnek tartott Borussia Dortmund utolsó fordulós kisiklásának köszönhették.

Ami pedig a válogatottat illeti, az elmúlt hónapokban gyorsan peregtek az események, de még inkább a kudarcok. A sorozatos vereségek pontosan egy héttel ezelőtt Hansi Flick szövetségi kapitány villámgyors menesztéséhez vezettek.

A válogatott irányítását csupán egy mérkőzésre a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) sportigazgatója, Rudi Völler vette át, és egy hazai felkészülési mérkőzésen két vállra fektették a volt világbajnok franciákat.

Az egykori játékosként, majd korábbi válogatott trénerként is rendkívül népszerű Völler azt ígérte, hogy a végleges utódot legkésőbb október 9-ig kinevezik, akkor ugyanis egyesült államokbeli turnéra indul a csapat.

Az utóddal kapcsolatos találgatások azóta folytak, mostanra azonban egyre szűkebb a jelöltek köre. Sőt sokan már arra fogadnak, hogy Flick – illetve Völler – utóda a 36 esztendős Julian Nagelesmann lesz. Ha "papírforma" beigazolódik, személlyében a német labdarúgás történetében eddigi legfiatalabb edző kerül a válogatott élére.

Thomas Tuchel támogató nyilatkozata most még inkább növelte esélyeit. Tuchel – aki a londoni Chelsea és a párizsi PSG mellett több német csapatot is sikerrel irányította – úgy vélte, hogy Nagelsmannt szakmai tudása, felkészültsége és korábbi edzői eredményei egyaránt predesztinálják a a válogatott edzői székének elfoglalására.

Julian Nagelsmann 20 éves korában sérülés miatt kénytelen volt befeezni játékos-pályafutását, eddigi edzői karrierje során ugyanakkor a Hoffenheim és az FC Leipzig élén is ért el sikereket. A kinevezését nehezíti, hogy menesztése ellenére 2025-ig szerződés köti a Bayern Münchenhez, kiváltása pedig az amúgy sem "dúsgazdag" DFB-nek sok pénzbe kerülne. Uli Hoeness, a bajor klub nagy hatalmú tiszteletbeli elnöke azonban a hírek szerint jelezte, hogy a maguk részéről

semmiképp nem állnának Nagelsmann kinevezésének útjába.

"Miattunk ez biztos nem fog meghiúsulni" – fogalmazott. Hogy ez konkrétan anyagiakban mit jelent, arra Hoeness nem utalt.

Kinevezését valószínűsíti az is, hogy a Bild és a Der Spiegel értesülése szerint a DFB vezetősége már felvette a kapcsolatot Nagelsmann tanácsadói stábjával.

Végezetül egyáltalán nem elhanyagolható az a tény sem, hogy több egymást követő közvélemény-kutatás egyaránt azt mutatta ki, hogy a szurkolók túlnyomó többsége Nagelsmannt támogatja. Ez pedig egyáltalán nem lebecsülhető tényező, mert – mint Bernd Neuendorf, a DFB elnöke viccesen fogalmazott – "mintegy ezer jelölt közül kell választani."

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×